Doorgaan naar hoofdcontent

Surinaamse Roti



Afgelopen zaterdagavond kwamen er vrienden op visite. Op verzoek heb ik Surinaamse Roti gemaakt. Ik moet eerlijk bekennen dat ik de pannenkoeken niet zelf heb gemaakt maar dat doet niet onder aan hoe lekker de rest van de maaltijd was.


Surinaamse Roti voor 4-6 personen;
1.5 kg kipfilet, in blokjes gesneden
2 uien, gesnipperd
5 teentjes knoflook, geperst
250 gr soepgroenten, gesneden
250 gr kousenband, schoongemaakt en in sperziebonen formaat gesneden
1 blikje tomatenpuree
2 bouillonblokjes (liefst kip maar groenten voldoet ook), fijn gemalen
4 el massala (Chan's massala of andere goede kwaliteit)
4 grote of 8 kleine aardappelen, geschild en in stukjes
1 rode peper (zonder zaadjes), fijn gesneden of enkele druppels sambal
6 hard gekookte eieren, gepeld
Roti pannenkoeken
zout en peper
olie
gekookt water

Begin door alle ingrediënten klaar te zetten zoals beschreven. Verwarm vervolgens de olie in een wok. Bak hierin de kip gaar met wat zout en peper. Schep de kip uit de pan wanneer deze gaar is. Fruit, in het overgebleven vet, de ui en knoflook aan. Voeg vervolgens de soepgroente toe. Voeg de tomatenpuree, bouillonblokjes, de rode peper of sambal en de massala toe. Roer alles door zodat er een plakkerige massa ontstaat. Laat kort trekken op laag vuur. Doe de kip terug in de pan en roer alles door. Voeg de aardappels aan het mengsel toe en vul de pan helemaal met gekookt water (hele gerecht moet onder water staan). Laat dit 1.5 tot 2 uur op zacht vuur pruttelen. Schep zo nu en dan om. Voeg de laatste 10 minuten de kousenband aan de pan toe.
Serveer het kipmengsel met de Roti pannenkoeken en de gekookte eieren.

Zaterdagavond hebben wij met 5 volwassen en een dreumes van de Roti genoten. We zaten allemaal tjokvol.
De Roti is ook heel erg lekker de volgende dag. Eventueel met gepureerde pompoen en/of spitskool uit de wok.

Reacties

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Besparen met kinderen; tweedehands

Als moeder van twee kinderen weet ik als geen ander wat voor aanslag kinderen op je maandelijkse budget kunnen zijn. Om het allemaal toch een beetje betaalbaar te houden koop ik graag tweedehands.  Ik zoek hiervoor op Marktplaats, bepaalde Facebookgroepen en bezoek de plaatselijke kinderkleding- en speelgoed beurs. Ik let er vooral op dat alles wat ik koop schoon, heel en netjes is of op te knappen. 
Veel van wat wij hebben voor de jongens is tweedehands. Vaak omdat ik het nieuwe product veel te duur vindt maar ook omdat het beter is voor het milieu. Daarnaast weet ik van sommige dingen niet of de jongens het daadwerkelijk zo leuk vinden, waarom zou ik dan een fortuin uitgeven aan iets wat niet gebruikt gaat worden? Om een goed voorbeeld te noemen; de wobbel.  Mij leek het fantastisch voor de jongens. Helaas kon ik mijn man niet overtuigen om zoveel geld hieraan uit te geven zonder dat we wisten of het überhaupt een succes zou worden. Maanden zocht ik op Marktplaats tot ik er een had…

Stoofpeertjes (uit de slowcooker)

Dalende temperaturen en natte dagen, deze zorgen er toch elk jaar weer voor dat ik zin krijg ik hartverwarmende gerechten. Dit weekend maakte ik een flinke hoeveelheid verse stoofpeertjes.
Omdat ik sinds een paar maanden de trotse eigenaar ben van een slowcooker vond ik het het proberen waard om de stoofpeertjes eens daar in te bereiden. Het was een groot succes en een van de lekkerste stoofpeertjes die ik in lange tijd heb gegeten.

Ingrediënten voor een grote pan stoofpeertjes;
2,5 kg stoofperen (ik gebruikte geen Gieser Wilderman maar stoofperen van de groenteboer), geschild en in vieren geschild
1 l frambozen-bessen wijn
0,5 l water
3 kaneelstokjes
2 stuks steranijs
kruidnagelen
eventueel een klein handje kaneelsuiker

Doe alle ingrediënten bij elkaar in de slowcooker en zet op low voor zo'n 8 uur. That's it, een kind kan de was doen. Ik heb een heerlijk dagje gehad met mijn eigenwijze peuter en s'avonds stond er een heerlijke maaltijd op tafel.
Deze stoofpeertjes kunnen…

Instagram

Al enige tijd ben ik niet actief meer op mijn blog. Eerst door een ellendige zwangerschap. Toen een hele nare nasleep van de bevalling en nu ben ik simpelweg even te druk. Wel probeer ik actief te zijn op Instagram. Hopelijk is dit de eerste stap om hier ook weer wat actiever te worden. Volg mij op Instagram om een kijkje te nemen in mijn dagelijkse leven; https://www.instagram.com/amandakooktenmoedert/