Doorgaan naar hoofdcontent

Koude soba noodle salade met een pindadressing


Vandaag maakte ik voor de lunch deze heerlijke koude soba noodle salade. Tijdens het maken van de salade kwam ik erachter dat ik een ingrediënt die ik normaal gesproken gebruik niet meer had, ter plekke paste ik de hele salade aan. Damian stond vrolijk naast mij te springen en "MMMM" te roepen, dat is nog eens gezellig koken.

Ingrediënten voor een grote kom;
1 verpakking soba noodles
200 gr edamame
1 rode paprika, in stukjes gesneden
1 oranje paprika, in stukjes gesneden
3 T druivenpitolie of een andere neutrale olie
1 T rijstazijn
1 flinke T pindakaas
3 t honing
handje ongezouten pinda's

Begin door de ingrediënten zoals hierboven beschreven klaar te zetten. Kook de noodles volgens de aanwijzingen van de verpakking (zo'n 4-5 min). Zodra de noodles gekookt zijn giet je deze af in een vergiet en spoel je de noodles af met koud water. Meng in een kleine kom de olie, rijstazijn, pindakaas en honing tot een vloeibare dressing. Meng in een grote kom de noodles, edamame en de paprika tot alles goed is gehusseld. Meng vervolgens de dressing door de salade en strooi de pinda's over de salade. Eet smakelijk!

Deze salade is heerlijk voor de lunch, weer eens wat anders als de gebruikelijke boterham maar, ook prima te serveren als een lauw warme salade voor het avondeten.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Besparen met kinderen; tweedehands

Als moeder van twee kinderen weet ik als geen ander wat voor aanslag kinderen op je maandelijkse budget kunnen zijn. Om het allemaal toch een beetje betaalbaar te houden koop ik graag tweedehands.  Ik zoek hiervoor op Marktplaats, bepaalde Facebookgroepen en bezoek de plaatselijke kinderkleding- en speelgoed beurs. Ik let er vooral op dat alles wat ik koop schoon, heel en netjes is of op te knappen. 
Veel van wat wij hebben voor de jongens is tweedehands. Vaak omdat ik het nieuwe product veel te duur vindt maar ook omdat het beter is voor het milieu. Daarnaast weet ik van sommige dingen niet of de jongens het daadwerkelijk zo leuk vinden, waarom zou ik dan een fortuin uitgeven aan iets wat niet gebruikt gaat worden? Om een goed voorbeeld te noemen; de wobbel.  Mij leek het fantastisch voor de jongens. Helaas kon ik mijn man niet overtuigen om zoveel geld hieraan uit te geven zonder dat we wisten of het überhaupt een succes zou worden. Maanden zocht ik op Marktplaats tot ik er een had…

Stoofpeertjes (uit de slowcooker)

Dalende temperaturen en natte dagen, deze zorgen er toch elk jaar weer voor dat ik zin krijg ik hartverwarmende gerechten. Dit weekend maakte ik een flinke hoeveelheid verse stoofpeertjes.
Omdat ik sinds een paar maanden de trotse eigenaar ben van een slowcooker vond ik het het proberen waard om de stoofpeertjes eens daar in te bereiden. Het was een groot succes en een van de lekkerste stoofpeertjes die ik in lange tijd heb gegeten.

Ingrediënten voor een grote pan stoofpeertjes;
2,5 kg stoofperen (ik gebruikte geen Gieser Wilderman maar stoofperen van de groenteboer), geschild en in vieren geschild
1 l frambozen-bessen wijn
0,5 l water
3 kaneelstokjes
2 stuks steranijs
kruidnagelen
eventueel een klein handje kaneelsuiker

Doe alle ingrediënten bij elkaar in de slowcooker en zet op low voor zo'n 8 uur. That's it, een kind kan de was doen. Ik heb een heerlijk dagje gehad met mijn eigenwijze peuter en s'avonds stond er een heerlijke maaltijd op tafel.
Deze stoofpeertjes kunnen…

Instagram

Al enige tijd ben ik niet actief meer op mijn blog. Eerst door een ellendige zwangerschap. Toen een hele nare nasleep van de bevalling en nu ben ik simpelweg even te druk. Wel probeer ik actief te zijn op Instagram. Hopelijk is dit de eerste stap om hier ook weer wat actiever te worden. Volg mij op Instagram om een kijkje te nemen in mijn dagelijkse leven; https://www.instagram.com/amandakooktenmoedert/