Doorgaan naar hoofdcontent

Perzik pecan muffins (the vegan way)


Op de fruitschaal lagen nog wat perziken die hoognodig op moesten. Bij toeval sloeg ik vervolgens mijn nieuwe kookboek ('The vegan table' van Colleen Patrick-Goudreau) open op een recept wat perziken bevatte. Hierop dook ik de keuken in en anderhalf uur later stonden er 24 overheerlijke muffins af te koelen op het aanrecht.

Ik heb het recept naar eigen smaak en ingrediënten op voorraad aangepast. Omdat het een Amerikaans kookboek betreft heb ik met mijn Amerikaanse cups en maatlepels gewerkt in plaats van Europese grammen (en oké de batterijen van mijn keukenweegschaal zijn ook leeg).
Tegenwoordig kan je de cups en maatlepels gewoon bij de Appie halen, daar heb ik de mijne ook vandaan.

Ingrediënten voor 24 muffins;
3 cups volkoren bloem
1 T kaneel
vers geraspte nootmuskaat (naar smaak)
1 T baking soda (sodium bicarbonate)
1 T zout (ik gebruikte; Fleur de Sel)
100 gr pecan noten, fijn gemalen in de keukenmachine
1/2 cup plantaardige olie (ik gebruike lijnzaadolie)
200 gr yofu
1 t vanille extract
2 T witte azijn
1/3 cup suiker
1 cup oerzoet (ook wel bekend als sucanat, vervangbaar door rietsuiker of bruine basterdsuiker)
500 gr gewassen, ontvelde, en in stukjes gesneden perziken
1 T chia zaden (optioneel)

Zorg dat alle ingrediënten klaar staan zoals beschreven. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vet een muffinpan in of bekleed deze met muffinvormpjes.
Mix in een grote kom de bloem, kaneel, nootmuskaat, baking soda, zout en 3/4 van de gemalen pecans (eventueel de chia zaden).
Mix in een tweede kom de olie, yofu, vanille extract, witte azijn, suiker, oerzoet en de perziken.
Voeg de gemixte natte ingrediënten bij de gemixte droge ingrediënten en roer deze goed door met een houten lepel.
Schep met een ijslepel of ijsknijper gelijke hoeveelheden van het beslag in de muffinpan. Bestrooi de muffins met de overgebleven gemalen pecans.
Bak de muffins 25 minuten in de oven. Laat 10 minuten in de vorm afkoelen en vervolgens op een afkoelrek.

1 T is een tablespoon, 1 t is een teaspoon. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Besparen met kinderen; tweedehands

Als moeder van twee kinderen weet ik als geen ander wat voor aanslag kinderen op je maandelijkse budget kunnen zijn. Om het allemaal toch een beetje betaalbaar te houden koop ik graag tweedehands.  Ik zoek hiervoor op Marktplaats, bepaalde Facebookgroepen en bezoek de plaatselijke kinderkleding- en speelgoed beurs. Ik let er vooral op dat alles wat ik koop schoon, heel en netjes is of op te knappen. 
Veel van wat wij hebben voor de jongens is tweedehands. Vaak omdat ik het nieuwe product veel te duur vindt maar ook omdat het beter is voor het milieu. Daarnaast weet ik van sommige dingen niet of de jongens het daadwerkelijk zo leuk vinden, waarom zou ik dan een fortuin uitgeven aan iets wat niet gebruikt gaat worden? Om een goed voorbeeld te noemen; de wobbel.  Mij leek het fantastisch voor de jongens. Helaas kon ik mijn man niet overtuigen om zoveel geld hieraan uit te geven zonder dat we wisten of het überhaupt een succes zou worden. Maanden zocht ik op Marktplaats tot ik er een had…

Een nieuw begin!

Na een lange tijd van afwezigheid en veel ideeën die in mijn hoofd rondspookten ga ik mijn blog een heel nieuw leven inblazen. Daar waar mijn Instagram pagina een hele poos geleden al is veranderd  bleef mijn blog achter. Nu is het tijd geworden om daar verandering in te brengen. Komende tijd zal ik druk bezig zijn met het aanpassen van mijn blog maar daarna zal ik gaan bloggen over koken, moederen, het leven met twee kinderen en hoe deze betaalbaar te houden. Hopelijk tot snel! 
Instagram

Al enige tijd ben ik niet actief meer op mijn blog. Eerst door een ellendige zwangerschap. Toen een hele nare nasleep van de bevalling en nu ben ik simpelweg even te druk. Wel probeer ik actief te zijn op Instagram. Hopelijk is dit de eerste stap om hier ook weer wat actiever te worden. Volg mij op Instagram om een kijkje te nemen in mijn dagelijkse leven; https://www.instagram.com/amandakooktenmoedert/