Doorgaan naar hoofdcontent

"Crazy" baked potato skins


Gekookte aardappels, ik kan er niks mee. Ik vind ze droog en saai en kan er geen culinaire uitspattingen in kwijt. Maar een lekkere zelfgemaakte aardappelpuree of gebakken aardappelen vind ik dan wel weer lekker. Vanavond maakte ik "crazy" baked potato skins. "Crazy" omdat ik de vulling maakte met van alles en nog wat wat ik uit de koelkast opduikelde. Potato skins zijn gevulde en gebakken aardappelschillen, het is van origine een Amerikaans recept.

Ingrediënten voor 12 potato skins;
6 middelgrote tot grote aardappelen
wat olie (ik gebruikte lijnzaadolie maar gebruik gerust wat je op de plank hebt staan)
geraspte kaas (ik gebruikte cheddar maar ook hier gebruik gerust wat je in huis hebt)
4 in blokjes gesneden vleeswaar, licht opgebakken (ik gebruikte ham maar spek en salami zijn beide ook heerlijk)
vulling naar keuze (ik gebruikte een gele paprika, een tomaat, een rode ui en 1/3 komkommer), zeker ook aan te raden is een avocado en een bosuitje

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Scrub de aardappelen schoon onder de kraan, dep ze droog en verdeel in een ovenschaal. Besprenkel rijkelijk met olie en smeer deze goed uit over de gehele aardappel (gebruik eventueel een kwast). Bak de aardappelen ongeveer een uur in de oven. Snijdt ondertussen de vulling in blokjes en rasp de kaas als dat nog niet gebeurd is. Haal de aardappelen uit de oven, snijdt in de lengte doormidden en haal de vulling eruit met een lepel (niet weggooien, fijnstampen met wat melk en boter en serveer als een verse aardappelpuree). Leg de aardappelschillen met de uitgeholde kant naar beneden op een bakplaat. Bestrijk met de overgebleven olie uit de ovenschaal en schuif terug in de oven voor 7 a 8 minuten, keer om en bak nogmaals zo'n 7 a 8 minuten. Haal de aardappelschillen uit de oven, vul de aardappelen met de vulling naar keuze en besprenkel met de kaas. Zet terug in de oven tot de kaas volledig is gesmolten. Eet smakelijk!
 


Reacties

Populaire berichten van deze blog

Besparen met kinderen; tweedehands

Als moeder van twee kinderen weet ik als geen ander wat voor aanslag kinderen op je maandelijkse budget kunnen zijn. Om het allemaal toch een beetje betaalbaar te houden koop ik graag tweedehands.  Ik zoek hiervoor op Marktplaats, bepaalde Facebookgroepen en bezoek de plaatselijke kinderkleding- en speelgoed beurs. Ik let er vooral op dat alles wat ik koop schoon, heel en netjes is of op te knappen. 
Veel van wat wij hebben voor de jongens is tweedehands. Vaak omdat ik het nieuwe product veel te duur vindt maar ook omdat het beter is voor het milieu. Daarnaast weet ik van sommige dingen niet of de jongens het daadwerkelijk zo leuk vinden, waarom zou ik dan een fortuin uitgeven aan iets wat niet gebruikt gaat worden? Om een goed voorbeeld te noemen; de wobbel.  Mij leek het fantastisch voor de jongens. Helaas kon ik mijn man niet overtuigen om zoveel geld hieraan uit te geven zonder dat we wisten of het überhaupt een succes zou worden. Maanden zocht ik op Marktplaats tot ik er een had…

Stoofpeertjes (uit de slowcooker)

Dalende temperaturen en natte dagen, deze zorgen er toch elk jaar weer voor dat ik zin krijg ik hartverwarmende gerechten. Dit weekend maakte ik een flinke hoeveelheid verse stoofpeertjes.
Omdat ik sinds een paar maanden de trotse eigenaar ben van een slowcooker vond ik het het proberen waard om de stoofpeertjes eens daar in te bereiden. Het was een groot succes en een van de lekkerste stoofpeertjes die ik in lange tijd heb gegeten.

Ingrediënten voor een grote pan stoofpeertjes;
2,5 kg stoofperen (ik gebruikte geen Gieser Wilderman maar stoofperen van de groenteboer), geschild en in vieren geschild
1 l frambozen-bessen wijn
0,5 l water
3 kaneelstokjes
2 stuks steranijs
kruidnagelen
eventueel een klein handje kaneelsuiker

Doe alle ingrediënten bij elkaar in de slowcooker en zet op low voor zo'n 8 uur. That's it, een kind kan de was doen. Ik heb een heerlijk dagje gehad met mijn eigenwijze peuter en s'avonds stond er een heerlijke maaltijd op tafel.
Deze stoofpeertjes kunnen…

Instagram

Al enige tijd ben ik niet actief meer op mijn blog. Eerst door een ellendige zwangerschap. Toen een hele nare nasleep van de bevalling en nu ben ik simpelweg even te druk. Wel probeer ik actief te zijn op Instagram. Hopelijk is dit de eerste stap om hier ook weer wat actiever te worden. Volg mij op Instagram om een kijkje te nemen in mijn dagelijkse leven; https://www.instagram.com/amandakooktenmoedert/