Doorgaan naar hoofdcontent

Licht gezoet volkoren haver brood


Dit heerlijke brood bakte ik enkele weken geleden al. Het is een brood waar je een behoorlijke tijd mee bezig bent maar het is het zeker waard. Ik bakte het brood in een cake blik want helaas heb ik nog steeds geen broodblik.

Ingrediënten voor een brood;
2 cups volkoren bloem
1 cup tarwe bloem
3/4 cup havervlokken
2 1/4 tl instant gist
1,5 tl zout
1 cup havermelk
1/4 cup lauwwarm water
2 el ongezouten boter
1/4 cup agave siroop

2 el agave siroop, verwarmd
2 el havervlokken

Mix in een kom van een standmixer de bloem (beide soorten), de havervlokken, het gist en het zout. Verwarm in een andere kom de havermelk en smelt hierin de boter. Roer het lauwwarme water en de agave siroop door het melkmengsel. Voeg het melkmengsel vervolgens aan de droge ingrediënten toe en mix met de deeghaak zo'n 10 minuten. Laat het deeg vervolgens 60 a 90 minuten rijzen in een ingevette schaal op een warme plek (schone theedoek over de schaal). Sla na de eerste rijs de lucht uit het deeg en vorm het brood. Plaats het brood in het bakblik en laat het voor de tweede rijs nog zo'n 60 a 90 minuten rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden Celsius en kook een halve liter water. Giet het gekookte water in een ovenvaste schaal en plaats deze op de bodem van de oven. Verdeel de verwarmde agave en de havervlokken over het brood aan het einde van de tweede rijs en bak het brood in 50 minuten af in het midden van de voorverwarmde oven. Laat het brood volledig afkoelen voor het aansnijden.

Het brood bleef bij mij zo'n drie dagen vers. Ik bewaarde het brood gewoon op het aanrecht.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Besparen met kinderen; tweedehands

Als moeder van twee kinderen weet ik als geen ander wat voor aanslag kinderen op je maandelijkse budget kunnen zijn. Om het allemaal toch een beetje betaalbaar te houden koop ik graag tweedehands.  Ik zoek hiervoor op Marktplaats, bepaalde Facebookgroepen en bezoek de plaatselijke kinderkleding- en speelgoed beurs. Ik let er vooral op dat alles wat ik koop schoon, heel en netjes is of op te knappen. 
Veel van wat wij hebben voor de jongens is tweedehands. Vaak omdat ik het nieuwe product veel te duur vindt maar ook omdat het beter is voor het milieu. Daarnaast weet ik van sommige dingen niet of de jongens het daadwerkelijk zo leuk vinden, waarom zou ik dan een fortuin uitgeven aan iets wat niet gebruikt gaat worden? Om een goed voorbeeld te noemen; de wobbel.  Mij leek het fantastisch voor de jongens. Helaas kon ik mijn man niet overtuigen om zoveel geld hieraan uit te geven zonder dat we wisten of het überhaupt een succes zou worden. Maanden zocht ik op Marktplaats tot ik er een had…

Besparen met kinderen; budget vakantie naar Disneyland Parijs

Binnenkort gaan wij op vakantie. Zoals de foto hierboven al verraad gaan wij naar Disneyland Parijs. Vorig jaar zijn wij hier voor het eerst geweest en hebben we echt drie dagen genoten maar ook nog zoveel gemist. Dit jaar dus in de herhaling om echt alle pareltjes van Disneyland te ontdekken. Aangezien een tripje Disneyland aardig in de papieren kan lopen ben ik al zeker een half jaar aan het plannen hoe dit toch een beetje binnen de perken te houden. Vandaag deel ik met jullie mijn tips voor een betaalbare vakantie naar Disneyland Parijs. 
- Afhankelijk van de duur van je verblijf kan een jaarkaart goedkoper zijn. Wij gaan acht dagen en verwachten meerdere dagen in Disneyland rond te lopen. Een dagkaart voor twee parken kost 99 euro p.p. (zonder korting). Wij hebben de Magic Plus jaarkaart genomen, die kost 259 euro p.p. je hebt deze er dus al na een kleine 2,5 dag eruit. Daarnaast is parkeren gratis met een jaarkaart wat anders 25 euro per dag kost.  - Op de website van dlp-kaarte…

Een nieuw begin!

Na een lange tijd van afwezigheid en veel ideeën die in mijn hoofd rondspookten ga ik mijn blog een heel nieuw leven inblazen. Daar waar mijn Instagram pagina een hele poos geleden al is veranderd  bleef mijn blog achter. Nu is het tijd geworden om daar verandering in te brengen. Komende tijd zal ik druk bezig zijn met het aanpassen van mijn blog maar daarna zal ik gaan bloggen over koken, moederen, het leven met twee kinderen en hoe deze betaalbaar te houden. Hopelijk tot snel!