Doorgaan naar hoofdcontent

Pannenkoeken!

Pannenkoeken, simpel, snel, goedkoop en lekker. Onze peuter zat smullend aan tafel en kon niet kiezen tussen de soorten beleg, het werd een hele kliederboel maar lekker was het wel.




Ingrediënten voor 10 Hollandse pannenkoeken;
2 eieren
500 ml melk
2 cups tarwebloem
snufje zout

Klop de eieren ietwat los met een snuf zout. Voeg de bloem al kloppend toe. Voeg als laatste de melk in kleine beetjes bij en klop tot een glad beslag. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en vet deze licht in met olie. Schep een lepel beslag in de pan, bak tot de bovenkant droog word, keer om en bak nog even kort.

Peuter is ook gek op ontbijtpannenkoeken, van die kleine Amerikaanse met lekker vers fruit. Deze pannenkoeken zijn zo lekker dat mijn broertje en zusje speciaal naar hier komen als ik deze weer eens bak en vaak moet ik er een stuk of 30 bakken wil ik iedereen tevreden maken.




Ingrediënten voor 12 Amerikaanse pannenkoeken;
3 eieren, gesplitst
120 gr tarwebloem
1 el bakpoeder
150 ml melk
1 tl vanille pasta
snuf zout

 Klop de eiwitten stijf met een snuf zout. Meng ondertussen de overige ingrediënten tot een beslag. Vouw de eiwitten voorzichtig door het beslag. Bak de pannenkoeken op dezelfde manier als de Hollandse pannenkoeken hierboven. Erg lekker met een scheut ahornsiroop!




Reacties

Populaire berichten van deze blog

Besparen met kinderen; tweedehands

Als moeder van twee kinderen weet ik als geen ander wat voor aanslag kinderen op je maandelijkse budget kunnen zijn. Om het allemaal toch een beetje betaalbaar te houden koop ik graag tweedehands.  Ik zoek hiervoor op Marktplaats, bepaalde Facebookgroepen en bezoek de plaatselijke kinderkleding- en speelgoed beurs. Ik let er vooral op dat alles wat ik koop schoon, heel en netjes is of op te knappen. 
Veel van wat wij hebben voor de jongens is tweedehands. Vaak omdat ik het nieuwe product veel te duur vindt maar ook omdat het beter is voor het milieu. Daarnaast weet ik van sommige dingen niet of de jongens het daadwerkelijk zo leuk vinden, waarom zou ik dan een fortuin uitgeven aan iets wat niet gebruikt gaat worden? Om een goed voorbeeld te noemen; de wobbel.  Mij leek het fantastisch voor de jongens. Helaas kon ik mijn man niet overtuigen om zoveel geld hieraan uit te geven zonder dat we wisten of het überhaupt een succes zou worden. Maanden zocht ik op Marktplaats tot ik er een had…

Stoofpeertjes (uit de slowcooker)

Dalende temperaturen en natte dagen, deze zorgen er toch elk jaar weer voor dat ik zin krijg ik hartverwarmende gerechten. Dit weekend maakte ik een flinke hoeveelheid verse stoofpeertjes.
Omdat ik sinds een paar maanden de trotse eigenaar ben van een slowcooker vond ik het het proberen waard om de stoofpeertjes eens daar in te bereiden. Het was een groot succes en een van de lekkerste stoofpeertjes die ik in lange tijd heb gegeten.

Ingrediënten voor een grote pan stoofpeertjes;
2,5 kg stoofperen (ik gebruikte geen Gieser Wilderman maar stoofperen van de groenteboer), geschild en in vieren geschild
1 l frambozen-bessen wijn
0,5 l water
3 kaneelstokjes
2 stuks steranijs
kruidnagelen
eventueel een klein handje kaneelsuiker

Doe alle ingrediënten bij elkaar in de slowcooker en zet op low voor zo'n 8 uur. That's it, een kind kan de was doen. Ik heb een heerlijk dagje gehad met mijn eigenwijze peuter en s'avonds stond er een heerlijke maaltijd op tafel.
Deze stoofpeertjes kunnen…

Instagram

Al enige tijd ben ik niet actief meer op mijn blog. Eerst door een ellendige zwangerschap. Toen een hele nare nasleep van de bevalling en nu ben ik simpelweg even te druk. Wel probeer ik actief te zijn op Instagram. Hopelijk is dit de eerste stap om hier ook weer wat actiever te worden. Volg mij op Instagram om een kijkje te nemen in mijn dagelijkse leven; https://www.instagram.com/amandakooktenmoedert/