Doorgaan naar hoofdcontent

Romige volkoren Mac and Cheese


Mac and cheese, een typisch Amerikaans gerecht. Hier in Nederland wordt het niet zoveel gegeten, eigenlijk best jammer want het is erg lekker. Het is geen mager gerecht maar zo af en toe zondigen kan geen kwaad toch? Gisteravond maakte ik een enorme pan want voor de restjes heb ik ook alweer een lekkere variatie op het oog, mac and cheese tomaat ovenschotel, anyone?

Ingrediënten voor een grote pan (dit recept is makkelijk te halveren);
500 gr volkoren macaroni
4 el boter
250 gr sojaroom
300 gr Cheddar kaas, geraspt
140 gr Parmezaanse kaas, geraspt
100 gr jong belegen kaas, geraspt
275 ml melk
300 gr doperwten

Kook de macaroni volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet de macaroni af en zet aan de kant. Verwarm in de pan waar je de pasta in hebt gekookt de boter en roer er de room doorheen. Wanneer de boter volledig is opgenomen door de room voeg je de macaroni en de kaassoorten toe aan de pan en roer je langzaam door op laag vuur. Voeg vervolgens de melk toe en blijf roeren. Als laatste de doperwten erbij en kort mee verwarmen. Serveer met verse peper.

Erg lekker met broccoli als bijgerecht en als ovenschotel met laagjes tomaat.


Reacties

  1. Ik kom hier via ZP terecht (Bolkje) en vind dit er echt heeeerlijk uitzien!!! Hmmmmm, denk dat ik dit binnenkort ook eens ga klaarmaken!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Besparen met kinderen; tweedehands

Als moeder van twee kinderen weet ik als geen ander wat voor aanslag kinderen op je maandelijkse budget kunnen zijn. Om het allemaal toch een beetje betaalbaar te houden koop ik graag tweedehands.  Ik zoek hiervoor op Marktplaats, bepaalde Facebookgroepen en bezoek de plaatselijke kinderkleding- en speelgoed beurs. Ik let er vooral op dat alles wat ik koop schoon, heel en netjes is of op te knappen. 
Veel van wat wij hebben voor de jongens is tweedehands. Vaak omdat ik het nieuwe product veel te duur vindt maar ook omdat het beter is voor het milieu. Daarnaast weet ik van sommige dingen niet of de jongens het daadwerkelijk zo leuk vinden, waarom zou ik dan een fortuin uitgeven aan iets wat niet gebruikt gaat worden? Om een goed voorbeeld te noemen; de wobbel.  Mij leek het fantastisch voor de jongens. Helaas kon ik mijn man niet overtuigen om zoveel geld hieraan uit te geven zonder dat we wisten of het überhaupt een succes zou worden. Maanden zocht ik op Marktplaats tot ik er een had…

Stoofpeertjes (uit de slowcooker)

Dalende temperaturen en natte dagen, deze zorgen er toch elk jaar weer voor dat ik zin krijg ik hartverwarmende gerechten. Dit weekend maakte ik een flinke hoeveelheid verse stoofpeertjes.
Omdat ik sinds een paar maanden de trotse eigenaar ben van een slowcooker vond ik het het proberen waard om de stoofpeertjes eens daar in te bereiden. Het was een groot succes en een van de lekkerste stoofpeertjes die ik in lange tijd heb gegeten.

Ingrediënten voor een grote pan stoofpeertjes;
2,5 kg stoofperen (ik gebruikte geen Gieser Wilderman maar stoofperen van de groenteboer), geschild en in vieren geschild
1 l frambozen-bessen wijn
0,5 l water
3 kaneelstokjes
2 stuks steranijs
kruidnagelen
eventueel een klein handje kaneelsuiker

Doe alle ingrediënten bij elkaar in de slowcooker en zet op low voor zo'n 8 uur. That's it, een kind kan de was doen. Ik heb een heerlijk dagje gehad met mijn eigenwijze peuter en s'avonds stond er een heerlijke maaltijd op tafel.
Deze stoofpeertjes kunnen…

Instagram

Al enige tijd ben ik niet actief meer op mijn blog. Eerst door een ellendige zwangerschap. Toen een hele nare nasleep van de bevalling en nu ben ik simpelweg even te druk. Wel probeer ik actief te zijn op Instagram. Hopelijk is dit de eerste stap om hier ook weer wat actiever te worden. Volg mij op Instagram om een kijkje te nemen in mijn dagelijkse leven; https://www.instagram.com/amandakooktenmoedert/