Doorgaan naar hoofdcontent

Romige volkoren Mac and Cheese


Mac and cheese, een typisch Amerikaans gerecht. Hier in Nederland wordt het niet zoveel gegeten, eigenlijk best jammer want het is erg lekker. Het is geen mager gerecht maar zo af en toe zondigen kan geen kwaad toch? Gisteravond maakte ik een enorme pan want voor de restjes heb ik ook alweer een lekkere variatie op het oog, mac and cheese tomaat ovenschotel, anyone?

Ingrediënten voor een grote pan (dit recept is makkelijk te halveren);
500 gr volkoren macaroni
4 el boter
250 gr sojaroom
300 gr Cheddar kaas, geraspt
140 gr Parmezaanse kaas, geraspt
100 gr jong belegen kaas, geraspt
275 ml melk
300 gr doperwten

Kook de macaroni volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet de macaroni af en zet aan de kant. Verwarm in de pan waar je de pasta in hebt gekookt de boter en roer er de room doorheen. Wanneer de boter volledig is opgenomen door de room voeg je de macaroni en de kaassoorten toe aan de pan en roer je langzaam door op laag vuur. Voeg vervolgens de melk toe en blijf roeren. Als laatste de doperwten erbij en kort mee verwarmen. Serveer met verse peper.

Erg lekker met broccoli als bijgerecht en als ovenschotel met laagjes tomaat.


Reacties

  1. Ik kom hier via ZP terecht (Bolkje) en vind dit er echt heeeerlijk uitzien!!! Hmmmmm, denk dat ik dit binnenkort ook eens ga klaarmaken!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Besparen met kinderen; tweedehands

Als moeder van twee kinderen weet ik als geen ander wat voor aanslag kinderen op je maandelijkse budget kunnen zijn. Om het allemaal toch een beetje betaalbaar te houden koop ik graag tweedehands.  Ik zoek hiervoor op Marktplaats, bepaalde Facebookgroepen en bezoek de plaatselijke kinderkleding- en speelgoed beurs. Ik let er vooral op dat alles wat ik koop schoon, heel en netjes is of op te knappen. 
Veel van wat wij hebben voor de jongens is tweedehands. Vaak omdat ik het nieuwe product veel te duur vindt maar ook omdat het beter is voor het milieu. Daarnaast weet ik van sommige dingen niet of de jongens het daadwerkelijk zo leuk vinden, waarom zou ik dan een fortuin uitgeven aan iets wat niet gebruikt gaat worden? Om een goed voorbeeld te noemen; de wobbel.  Mij leek het fantastisch voor de jongens. Helaas kon ik mijn man niet overtuigen om zoveel geld hieraan uit te geven zonder dat we wisten of het überhaupt een succes zou worden. Maanden zocht ik op Marktplaats tot ik er een had…

Besparen met kinderen; budget vakantie naar Disneyland Parijs

Binnenkort gaan wij op vakantie. Zoals de foto hierboven al verraad gaan wij naar Disneyland Parijs. Vorig jaar zijn wij hier voor het eerst geweest en hebben we echt drie dagen genoten maar ook nog zoveel gemist. Dit jaar dus in de herhaling om echt alle pareltjes van Disneyland te ontdekken. Aangezien een tripje Disneyland aardig in de papieren kan lopen ben ik al zeker een half jaar aan het plannen hoe dit toch een beetje binnen de perken te houden. Vandaag deel ik met jullie mijn tips voor een betaalbare vakantie naar Disneyland Parijs. 
- Afhankelijk van de duur van je verblijf kan een jaarkaart goedkoper zijn. Wij gaan acht dagen en verwachten meerdere dagen in Disneyland rond te lopen. Een dagkaart voor twee parken kost 99 euro p.p. (zonder korting). Wij hebben de Magic Plus jaarkaart genomen, die kost 259 euro p.p. je hebt deze er dus al na een kleine 2,5 dag eruit. Daarnaast is parkeren gratis met een jaarkaart wat anders 25 euro per dag kost.  - Op de website van dlp-kaarte…

Een nieuw begin!

Na een lange tijd van afwezigheid en veel ideeën die in mijn hoofd rondspookten ga ik mijn blog een heel nieuw leven inblazen. Daar waar mijn Instagram pagina een hele poos geleden al is veranderd  bleef mijn blog achter. Nu is het tijd geworden om daar verandering in te brengen. Komende tijd zal ik druk bezig zijn met het aanpassen van mijn blog maar daarna zal ik gaan bloggen over koken, moederen, het leven met twee kinderen en hoe deze betaalbaar te houden. Hopelijk tot snel!