Doorgaan naar hoofdcontent

Speltbrood met lijnzaad en havervlokken


Aan de zomer lijkt een eind te komen, op het werk tenminste, en dus is het voor mij weer tijd om weer uren de keuken in te duiken. Vandaag maakte ik onder andere een kaneel-vanille cake en een overheerlijk speltbrood. Aan de kaneel-vanille cake moeten nog wat aanpassingen worden gedaan maar het speltbrood is zeker het posten waard.

Ingrediënten voor een brood:
2 1/4 cups speltbloem
2 cups speltmeel
7 gr gist
2 el lijnzaad
2 el havervlokken
370 ml warm water
2 el milde olijfolie
2 el ahornsiroop
1,5 tl zout

1 tl lijnzaad
1 tl havervlokken

Mix in een kom van een standmixer de bloem, meel, gist en lijnzaad. Roer door met een pollepel. Voeg vervolgens het water, de olie en de siroop toe en roer nog even kort door. Kneed vervolgens met de deeghaak voor ongeveer een kwartier. Voeg na vijf minuten het zout toe.
Doe het deeg in een licht met olie ingevette kom, zorg dat alle kanten van het deeg met olie bedekt zijn. Dek de kom af en laat rijzen tot het deeg is verdubbeld, dit duurt ongeveer een uur.
Sla vervolgens de lucht uit het deeg op een licht ingevette werkplek en laat het deeg 20 minuten rusten.
Rol het deeg vervolgens uit met een deegroller, even breed als de broodvorm en rol op. Leg het deeg met de naad naar beneden in de ingevette vorm. En laat nogmaals, afgedekt, een uur rijzen of totdat het deeg bijna is verdubbeld.
Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden Celsius en plaats het bakrek op de onderste richel. Bak het brood voor zo'n 15 minuten op 220 graden. Bestrijk vervolgens het brood met wat boter en verdeel de theelepels lijnzaad en havervlokken over het brood. Bak nog zo'n 20 minuten af op 200 gr Celsius.


Het recept is geïnspireerd op dit recept van Levine.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Besparen met kinderen; tweedehands

Als moeder van twee kinderen weet ik als geen ander wat voor aanslag kinderen op je maandelijkse budget kunnen zijn. Om het allemaal toch een beetje betaalbaar te houden koop ik graag tweedehands.  Ik zoek hiervoor op Marktplaats, bepaalde Facebookgroepen en bezoek de plaatselijke kinderkleding- en speelgoed beurs. Ik let er vooral op dat alles wat ik koop schoon, heel en netjes is of op te knappen. 
Veel van wat wij hebben voor de jongens is tweedehands. Vaak omdat ik het nieuwe product veel te duur vindt maar ook omdat het beter is voor het milieu. Daarnaast weet ik van sommige dingen niet of de jongens het daadwerkelijk zo leuk vinden, waarom zou ik dan een fortuin uitgeven aan iets wat niet gebruikt gaat worden? Om een goed voorbeeld te noemen; de wobbel.  Mij leek het fantastisch voor de jongens. Helaas kon ik mijn man niet overtuigen om zoveel geld hieraan uit te geven zonder dat we wisten of het überhaupt een succes zou worden. Maanden zocht ik op Marktplaats tot ik er een had…

Besparen met kinderen; budget vakantie naar Disneyland Parijs

Binnenkort gaan wij op vakantie. Zoals de foto hierboven al verraad gaan wij naar Disneyland Parijs. Vorig jaar zijn wij hier voor het eerst geweest en hebben we echt drie dagen genoten maar ook nog zoveel gemist. Dit jaar dus in de herhaling om echt alle pareltjes van Disneyland te ontdekken. Aangezien een tripje Disneyland aardig in de papieren kan lopen ben ik al zeker een half jaar aan het plannen hoe dit toch een beetje binnen de perken te houden. Vandaag deel ik met jullie mijn tips voor een betaalbare vakantie naar Disneyland Parijs. 
- Afhankelijk van de duur van je verblijf kan een jaarkaart goedkoper zijn. Wij gaan acht dagen en verwachten meerdere dagen in Disneyland rond te lopen. Een dagkaart voor twee parken kost 99 euro p.p. (zonder korting). Wij hebben de Magic Plus jaarkaart genomen, die kost 259 euro p.p. je hebt deze er dus al na een kleine 2,5 dag eruit. Daarnaast is parkeren gratis met een jaarkaart wat anders 25 euro per dag kost.  - Op de website van dlp-kaarte…

Een nieuw begin!

Na een lange tijd van afwezigheid en veel ideeën die in mijn hoofd rondspookten ga ik mijn blog een heel nieuw leven inblazen. Daar waar mijn Instagram pagina een hele poos geleden al is veranderd  bleef mijn blog achter. Nu is het tijd geworden om daar verandering in te brengen. Komende tijd zal ik druk bezig zijn met het aanpassen van mijn blog maar daarna zal ik gaan bloggen over koken, moederen, het leven met twee kinderen en hoe deze betaalbaar te houden. Hopelijk tot snel!