Doorgaan naar hoofdcontent

Homemade pesto


Gisteren voor de lunch maakte ik een snelle volkoren pasta met tonijn en pesto. Het hele gerecht stond van begin tot eind binnen 15 minuten op tafel en dan heb ik de pesto ook nog zelfgemaakt. Eigenlijk is er weinig zo simpel als een zelfgemaakte pesto en het is zoveel lekkerder als een potje uit de supermarkt.

Ingrediënten;
2 flinke handen basilicum blaadjes
2 el pijnboompitten, licht geroosterd in een droge koekenpan
1 flinke teen knoflook, gepeld
1/4 cup Parmezaanse kaas, geraspt
75 ml extra vierge olijfolie
zout & peper, naar smaak

Begin door alle ingrediënten klaar te zetten zoals beschreven. Meng in de kom van een keukenmachine de basilicum, pijnboompitten, knoflook en Parmezaanse kaas tot er een soort kruim ontstaat. Voeg vervolgens langzaam de olijfolie toe tot er een gladde pasta ontstaat. Voeg eventueel zout en peper naar smaak toe.

In de koelkast is deze pesto in een goed afgesloten pot 4 dagen houdbaar. Wanneer je de pesto invriest kun je deze tot 6 maanden bewaren.


Reacties

  1. Het rook echt heerlijk die pesto!
    Ga het ook een keer zelf maken:)
    Xxx
    Ashley

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Besparen met kinderen; tweedehands

Als moeder van twee kinderen weet ik als geen ander wat voor aanslag kinderen op je maandelijkse budget kunnen zijn. Om het allemaal toch een beetje betaalbaar te houden koop ik graag tweedehands.  Ik zoek hiervoor op Marktplaats, bepaalde Facebookgroepen en bezoek de plaatselijke kinderkleding- en speelgoed beurs. Ik let er vooral op dat alles wat ik koop schoon, heel en netjes is of op te knappen. 
Veel van wat wij hebben voor de jongens is tweedehands. Vaak omdat ik het nieuwe product veel te duur vindt maar ook omdat het beter is voor het milieu. Daarnaast weet ik van sommige dingen niet of de jongens het daadwerkelijk zo leuk vinden, waarom zou ik dan een fortuin uitgeven aan iets wat niet gebruikt gaat worden? Om een goed voorbeeld te noemen; de wobbel.  Mij leek het fantastisch voor de jongens. Helaas kon ik mijn man niet overtuigen om zoveel geld hieraan uit te geven zonder dat we wisten of het überhaupt een succes zou worden. Maanden zocht ik op Marktplaats tot ik er een had…

Instagram

Al enige tijd ben ik niet actief meer op mijn blog. Eerst door een ellendige zwangerschap. Toen een hele nare nasleep van de bevalling en nu ben ik simpelweg even te druk. Wel probeer ik actief te zijn op Instagram. Hopelijk is dit de eerste stap om hier ook weer wat actiever te worden. Volg mij op Instagram om een kijkje te nemen in mijn dagelijkse leven; https://www.instagram.com/amandakooktenmoedert/

Een nieuw begin!

Na een lange tijd van afwezigheid en veel ideeën die in mijn hoofd rondspookten ga ik mijn blog een heel nieuw leven inblazen. Daar waar mijn Instagram pagina een hele poos geleden al is veranderd  bleef mijn blog achter. Nu is het tijd geworden om daar verandering in te brengen. Komende tijd zal ik druk bezig zijn met het aanpassen van mijn blog maar daarna zal ik gaan bloggen over koken, moederen, het leven met twee kinderen en hoe deze betaalbaar te houden. Hopelijk tot snel!