Doorgaan naar hoofdcontent

Homemade waffels


Gisterochtend bakte ik deze heerlijke waffels. Met verse blauwe bessen en poedersuiker waren ze een heerlijke brunch.

Ingrediënten voor +/- 14 wafels (afhankelijk van de soort wafelijzer);
2 1/4 cup (tarwe)bloem
1 tl baksoda
1 tl bakpoeder
0,5 tl zout
75 gr (room)boter
1/4 cup donkere basterdsuiker
3 eierdooiers
3 eiwitten
2 cups karnemelk
2 tl vanille extract
3 tl kaneel
100 gr mini chocolate chips

Mix in een grote kom de bloem, de baksoda, de bakpoeder en het zout. Klop in een andere kom de boter en de basterdsuiker romig. Voeg de eierdooiers toe en klop kort mee. Voeg vervolgens het bloemmengsel toe. Voeg de karnemelk, vanille extract, kaneel en de mini chocolate chips toe en klop tot er een mooi beslag ontstaat. Giet het beslag in een grote kom. Klop de eiwitten met een snuf zout tot er pieken ontstaan. Klop 1/3 van de opgeklopte eiwitten door het beslag en vouw vervolgens de overige opgeklopte eiwitten snel door het beslag. Bak de wafels tot ze goud bruin zijn in een voorverwarmd en ingevet wafelijzer.


Reacties

Populaire berichten van deze blog

Besparen met kinderen; tweedehands

Als moeder van twee kinderen weet ik als geen ander wat voor aanslag kinderen op je maandelijkse budget kunnen zijn. Om het allemaal toch een beetje betaalbaar te houden koop ik graag tweedehands.  Ik zoek hiervoor op Marktplaats, bepaalde Facebookgroepen en bezoek de plaatselijke kinderkleding- en speelgoed beurs. Ik let er vooral op dat alles wat ik koop schoon, heel en netjes is of op te knappen. 
Veel van wat wij hebben voor de jongens is tweedehands. Vaak omdat ik het nieuwe product veel te duur vindt maar ook omdat het beter is voor het milieu. Daarnaast weet ik van sommige dingen niet of de jongens het daadwerkelijk zo leuk vinden, waarom zou ik dan een fortuin uitgeven aan iets wat niet gebruikt gaat worden? Om een goed voorbeeld te noemen; de wobbel.  Mij leek het fantastisch voor de jongens. Helaas kon ik mijn man niet overtuigen om zoveel geld hieraan uit te geven zonder dat we wisten of het überhaupt een succes zou worden. Maanden zocht ik op Marktplaats tot ik er een had…

Stoofpeertjes (uit de slowcooker)

Dalende temperaturen en natte dagen, deze zorgen er toch elk jaar weer voor dat ik zin krijg ik hartverwarmende gerechten. Dit weekend maakte ik een flinke hoeveelheid verse stoofpeertjes.
Omdat ik sinds een paar maanden de trotse eigenaar ben van een slowcooker vond ik het het proberen waard om de stoofpeertjes eens daar in te bereiden. Het was een groot succes en een van de lekkerste stoofpeertjes die ik in lange tijd heb gegeten.

Ingrediënten voor een grote pan stoofpeertjes;
2,5 kg stoofperen (ik gebruikte geen Gieser Wilderman maar stoofperen van de groenteboer), geschild en in vieren geschild
1 l frambozen-bessen wijn
0,5 l water
3 kaneelstokjes
2 stuks steranijs
kruidnagelen
eventueel een klein handje kaneelsuiker

Doe alle ingrediënten bij elkaar in de slowcooker en zet op low voor zo'n 8 uur. That's it, een kind kan de was doen. Ik heb een heerlijk dagje gehad met mijn eigenwijze peuter en s'avonds stond er een heerlijke maaltijd op tafel.
Deze stoofpeertjes kunnen…

Instagram

Al enige tijd ben ik niet actief meer op mijn blog. Eerst door een ellendige zwangerschap. Toen een hele nare nasleep van de bevalling en nu ben ik simpelweg even te druk. Wel probeer ik actief te zijn op Instagram. Hopelijk is dit de eerste stap om hier ook weer wat actiever te worden. Volg mij op Instagram om een kijkje te nemen in mijn dagelijkse leven; https://www.instagram.com/amandakooktenmoedert/