Doorgaan naar hoofdcontent

Lasagne uit de voorraadkast




Gisteren was het de eerste dag van mijn voorraadkast challenge. Ik maakte veel op en daardoor was het een zeer geslaagde eerste dag van de challenge. Ik gebruikte een pakje lasagna mix, iets wat ik al enige tijd niet meer gebruik maar doordat het in de voorraadkast stond nu toch echt eens gebruikt moest gaan worden. Ik maakte een volkoren lasagne tjokvol groenten.

Voor mijn volkoren lasagna van gisteravond;
500 gr rundergehakt
1 zakje mix voor lasagne
volkoren lasagne bladeren
500 ml volle melk
390 gr gezeefde tomaten
1 grote ui, gesnipperd
4 tenen knoflook, gesneden
2 paprika's, in blokjes gesneden
1 paprika, in ringen gesneden
1 (gele) courgette, in halve plakjes gesneden
1 stengel bleekselderij, in plakjes gesneden
12 champignons, in plakjes gesneden
12 cherry tomaatjes, gehalveerd
klein bakje geraspte kaas
mozzarella kaas, geraspt of kleine bolletjes gehalveerd
zout en peper, naar smaak

Zorg dat bovenstaande ingrediënten klaar staan zoals beschreven. Rul het rundergehakt met de ui en knoflook tot het gehakt gaar is, voeg zout en peper naar smaak toe. Voeg vervolgens de (gele) courgette, bleekselderij, in blokjes gesneden paprika en de champignons toe. Bak kort mee. Voeg de gezeefde tomaten toe en roer goed door. Meng de melk met het zakje lasagne mix en voeg aan het gehakt groentenmengsel toe. Bouw vervolgens in een ovenschaal de lasagne op door afwisselend saus en lasagne bladeren op te stapelen, eindig met een laag saus. Bestrooi de laag saus met de geraspte kaas. Garneer de lasagne met de paprika ringen, gehalveerde cherry tomaatjes en de mozzarella. Zet de ovenschaal zo'n 35 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Serveer de lasagne met een salade en/of rauwkost.






Reacties

  1. Hi! I would like to share your recipes on our site. Making your content available to our users would increase the visits to your blog and we would happy to have your nice images and recipes with us :). If you like the idea, please, visit Volrecepten.be. You will find a link with the instructions in the Top Blogs section.
    Hope to see you there soon!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Besparen met kinderen; tweedehands

Als moeder van twee kinderen weet ik als geen ander wat voor aanslag kinderen op je maandelijkse budget kunnen zijn. Om het allemaal toch een beetje betaalbaar te houden koop ik graag tweedehands.  Ik zoek hiervoor op Marktplaats, bepaalde Facebookgroepen en bezoek de plaatselijke kinderkleding- en speelgoed beurs. Ik let er vooral op dat alles wat ik koop schoon, heel en netjes is of op te knappen. 
Veel van wat wij hebben voor de jongens is tweedehands. Vaak omdat ik het nieuwe product veel te duur vindt maar ook omdat het beter is voor het milieu. Daarnaast weet ik van sommige dingen niet of de jongens het daadwerkelijk zo leuk vinden, waarom zou ik dan een fortuin uitgeven aan iets wat niet gebruikt gaat worden? Om een goed voorbeeld te noemen; de wobbel.  Mij leek het fantastisch voor de jongens. Helaas kon ik mijn man niet overtuigen om zoveel geld hieraan uit te geven zonder dat we wisten of het überhaupt een succes zou worden. Maanden zocht ik op Marktplaats tot ik er een had…

Stoofpeertjes (uit de slowcooker)

Dalende temperaturen en natte dagen, deze zorgen er toch elk jaar weer voor dat ik zin krijg ik hartverwarmende gerechten. Dit weekend maakte ik een flinke hoeveelheid verse stoofpeertjes.
Omdat ik sinds een paar maanden de trotse eigenaar ben van een slowcooker vond ik het het proberen waard om de stoofpeertjes eens daar in te bereiden. Het was een groot succes en een van de lekkerste stoofpeertjes die ik in lange tijd heb gegeten.

Ingrediënten voor een grote pan stoofpeertjes;
2,5 kg stoofperen (ik gebruikte geen Gieser Wilderman maar stoofperen van de groenteboer), geschild en in vieren geschild
1 l frambozen-bessen wijn
0,5 l water
3 kaneelstokjes
2 stuks steranijs
kruidnagelen
eventueel een klein handje kaneelsuiker

Doe alle ingrediënten bij elkaar in de slowcooker en zet op low voor zo'n 8 uur. That's it, een kind kan de was doen. Ik heb een heerlijk dagje gehad met mijn eigenwijze peuter en s'avonds stond er een heerlijke maaltijd op tafel.
Deze stoofpeertjes kunnen…

Instagram

Al enige tijd ben ik niet actief meer op mijn blog. Eerst door een ellendige zwangerschap. Toen een hele nare nasleep van de bevalling en nu ben ik simpelweg even te druk. Wel probeer ik actief te zijn op Instagram. Hopelijk is dit de eerste stap om hier ook weer wat actiever te worden. Volg mij op Instagram om een kijkje te nemen in mijn dagelijkse leven; https://www.instagram.com/amandakooktenmoedert/